Latest news

Izvēlne

11.jūnijā Kraujas dzelzceļa stacijas mācību poligonā norisināsies LDz civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas kompleksās mācības

Š.g. 11.jūnijā plkst. 11.00 VAS „Latvijas dzelzceļš” Kraujas dzelzceļa stacijas mācību poligonā, Naujenes pagastā rīkos civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas kompleksās mācības ar apdraudējuma imitāciju, iesaistot personālu, ugunsdzēsības un palīdzības vilcienus, kā arī citu tehniku un aprīkojumu.

Mācību laikā operatīvo dienestu transportlīdzekļi pārvietosies ar ieslēgtām bākugunīm, tādēļ apkārtnes iedzīvotāji ir aicināti nesatraukties un izturēties ar sapratni, ja stacijas teritorijā notiekošās darbības būs neierastas.

Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas komplekso mācību mērķis ir pārbaudīt iesaistīto dalībnieku gatavību koordinētai rīcībai, veicot dzelzceļa katastrofu seku likvidēšanas darbus, un nostiprināt sadarbību katastrofu pārvaldīšanā uz publiskās dzelzceļa infrastruktūras, lai novērstu iespējamos draudus iedzīvotājiem, kā arī videi un īpašumiem.

Šo mācību scenārijs paredz, ka Daugavpils dzelzceļa stacijā (imitācija tiek veikta Kraujas dzelzceļa stacijas mācību poligonā) dzelzceļa cisterna nogāja no sliedēm, kā rezultātā tajā radās plaisas, pa kurām izplūst bīstamā viela. VAS „Latvijas dzelzceļš” darbinieki kopā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta ugunsdzēsējiem glābējiem veiks imitētās noplūdes ierobežošanu un likvidēšanu, cisternas pacelšanu uz sliedēm, kā arī cilvēku evakuāciju no bīstamās zonas.

Civilās aizsardzības un katastrofu pārvaldīšanas kompleksajās mācībās piedalīsies VAS “Latvijas dzelzceļš”, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta, SIA “LDZ CARGO”, SIA “LDZ apsardze”, Valsts vides dienesta, Zemessardzes 3. Latgales brigādes, kā arī Daugavpils pilsētas un Augšdaugavas novada sadarbības teritorijas Civilās aizsardzības komisijas pārstāvji.

Mācību rīkotāji aicina iedzīvotājus neuztraukties, ja redzama ugunsdzēsības transporta kustība un glābēju darbs Kraujas dzelzceļa stacijas poligonā, un atvainojas iedzīvotājiem par operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem mācību norises vietas apkārtnē!